L'agenda cultural de Calp
Pròxims esdeveniments musicals
Música
Pròximes projeccions de cinema
Cinema
Pròximes exposicions
Exposicions

Museu d'Història de Calp

Adreça: Carrer Santíssim Crist, núm. 7 | 03710 Calp (Alacant)

Telf: (+34) 965 839 123

E-mail: museo@ajcalp.es

Localització: Veure localització, coordenades: 38°64'42"N   0°4'39"E

Horari

  • Hivern (1 d’octubre a 30 de juny):

Dimarts a dissabte de 10:00 a 14:00 h. i de 16:30 a 19:00 h.

Diumenge i dilluns tancat

  • Estiu (1 de juliol a 30 de setembre): 


Dimecres a diumenge de 10:30 a 13:00 h. i de 18:00 a 22:00 h. 

Dilluns i dimarts tancat

Descripció

El Museu d'Història de Calp es troba situat en el carrer Santíssim Crist núm 7, en l'edifici conegut com la Casa de la Senyoreta. Aquest té la tipologia de casa urbana senyorial del segle XVIII, amb dues plantes d'habitatge i cambra, amb buits adentats, balcó en l'eix vertical de la façana i finestres de cambra de menors dimensions. Està inclòs en el catàleg d'elements i edificis protegits del terme municipal de Calp. Té una superfície útil de 255 m2 de sales d'exposició.

Els materials més antics que alberga el museu són de l'Edat del Bronze (bols, molins, dents de falç.) corresponents al jaciment de Cosentari; i de l'Època Ibèrica (plats pintats, peses de teler, hams, àmfores) pertanyents al penyal d'Ifac.

El jaciment romà dels Banys de la Reina i de la Pobla Medieval d'Ifac, a causa de la seua importància i riquesa, tenen una representació especial en el museu.

La primera planta està dedicada al jaciment de Banys de la Reina i mostra elements pertanyents a diferents aspectes de la vida quotidiana (marbres, materials de construcció, vaixelles de cuina i taula, objectes d'adorn...) els intercanvis comercials (àmfores, ceps d'ancora, monedes) i l'oci (fitxes de joc, donats d'os....) La seua cronologia abasta des del segle I d. C. fins al segle VI d. C.

La planta de la cambra està ocupada pels objectes procedents de la Pobla Medieval d'Ifac, que poden contemplar-se en el Museu d'Història de Calp gràcies a la cessió efectuada pel Museu Arqueològic Provincial d'Alacant (MARQ). Entre els materials destaquen les peces que conformen un arc toral corresponent a l'església de la Nostra Senyora dels Àngels d'Ifac, un amulet islàmic amb inscripció en escriptura cúfica, i una sivella amb una representació d'un animal mitològic.

L'exposició està acompanyada, així mateix, de panells amb informació i reconstruccions en 3D de les construccions presents en tots dos jaciments i d'una projecció audiovisual sobre la història i el patrimoni de Calp.