L'agenda cultural de Calp
Pròxims esdeveniments musicals
Música
Pròximes projeccions de cinema
Cinema
Pròximes exposicions
Exposicions

Museu del Colleccionisme

 

Situació

 

Adreça: Torreó de la Peça - Plaça de la Vila | 03710 Calp (Alacant)

Telèfon: (+34) 965 839 123

E-mail: museo@ajcalp.es

Localització: Veure Mapa

Horari:

  • Hivern (1 d'octubre al 30 de juny):
    dimarts a dissabte de 10:00 a 14:00 h. i de 16:30 a 19:30 h.
  • Estiu (1 de juliol a 30 de setembre):
    miércoles a domingo de 10:30 a 13:00 h. y de 18:00 a 22:30 h.

 

 

Descripció

 

El Torreó de la Peça, situat en el nucli antic, entre els carrers Santíssim Crist i Abat Penalva, és l'angle nord-oest de l'antiga muralla de Calp. El Torreó forma part de les restes existents de la muralla de la vila, la traça original de la qual data de finals del segle XIV i principis del XV.

Té una base troncocònica i la seua part superior és cilíndrica. Aquestes peces estan separades per una motlura de pedra i argamassa.

El conjunt respon a la tipologia militar del segle XV, encara que posteriorment fou reformat amb tipologies de baluards pentagonals del segle XVII. En el segle XVIII es construeix «la Peça», que seria una peça d'artilleria per a reforçar la defensa.

 El Torreó de la Peça va quedar al descobert el 1947 després d'una demolició parcial de la muralla, amb la intenció de sanejar la zona. Va aparèixer llavors una torrassa l'existència de la qual ningú coneixia. El 1981 es va restaurar la torrassa i les muralles adjacents.

La seua història i la seua situació, en el centre del nucli vell de Calp, va fer que aquesta edificació singular albergara el Museu del Col·leccionisme, inaugurat el 10 de setembre del 1997. La superfície d'exposició és de 50 m2 , i es nodreix de col·leccions procedents tant de l'àmbit privat com públic.